Kwalificatie F1 Abu Dhabi - Reisverslag uit Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten van Bart en Els Oosterhoff-Besters - WaarBenJij.nu Kwalificatie F1 Abu Dhabi - Reisverslag uit Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten van Bart en Els Oosterhoff-Besters - WaarBenJij.nu

Kwalificatie F1 Abu Dhabi

Blijf op de hoogte en volg Bart en Els

30 November 2019 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi

30 november

Nog een kleine aanvulling op het verhaal van gisteren. Bij het binnenstappen van de metro begonnen een aantal vrouwen Bart heel strak aan te kijken. Hij lachte ze vriendelijk toe maar ze vertrokken geen spier. Hij begon zich ongemakkelijk te voelen en zag plotseling dat we in het compartiment alleen voor vrouwen en kinderen waren ingestapt. We vonden het ook al zo lekker rustig. Toch maar even uit het roze gedeelte weggegaan en ons tussen de onwelriekende mannen geperst.

Vandaag keurig op tijd opgestaan om rond een uur of kwart voor 11 in een van de 50 bussen naar Abu Dhabi te stappen. Anderhalf uur later kwamen we daar aan en werden we door mensen van Stip reizen de goede kant opgeleid. We zitten helemaal vooraan op de tribune zodat we over niemand heen hoeven te kijken. Toen zagen we nog net het staartje van de Formule 3 race die werd gewonnen door een meisje uit de Emiraten. Daarna begon de 3e vrije training met de snelste tijd voor Max. Je ziet de snelheid pas echt als je er live bij bent en ziet hoe snel ze de bochten nemen. Gelukkig zitten we tegenover een groot videoscherm met hetzelfde beeld als op de tv. Je hebt dus tv-beeld met race-geluid en stank. Wel jammer dat we niet het geluid van de interviews hebben. Hopelijk is er dat morgen wel.
Tussen de vrije training en de kwalificatie hebben we nog mogen genieten van de Pirelli hotlaps, oftewel supercars waarin mensen een rondje mee mogen rijden met een professionele coureur. Ook deze auto's gaan over de 300 km/uur, maar lang niet zo snel door de bocht. Verder was er nog een spectaculaire vliegshow met veel gekleurde rook en mooie formaties. Het oranje leger was met behulp van dj Barry Paf een feestje aan het bouwen op de tribune, wat gadegeslagen en gefilmd werd door de Formule 2 teams die onder onze tribune hun pitbox hebben. Ook de mensen van de beveiliging stonden gezellig mee te hossen.
De kwalificatie hebben we met oordoppen bekeken want het geluid is oorverdovend. We zagen Bottas nog net even de 2e plaats voor Max in beslag leggen, maar hij krijgt 20 plekken gridstraf, dus Max start mooi op de eerste rij op gele bandjes. Dat kan nog spannend worden met Vettel en Leclerc in zijn nek op rode bandjes. Tot slot nog de eerste race van de Formule 2 bekeken met Nyck de Vries op een kansloze 14e plek, maar hij is toch al Wereldkampioen. Daarna weer anderhalf uur terug gehobbeld met de bus en vermoeid van alle indrukken op ons bed geploft.