Duvauchelle/Akaroa
Blijf op de hoogte en volg Bart en Els
09 Maart 2018 | Nieuw Zeeland, Duvauchelle
De dag wat rustig begonnen, want de hemelsluizen waren open gezet. We kwamen nog het een en ander aan kabeltjes tekort, dus wij met goede moed vertrokken naar Akaroa op zoek naar een electronicawinkel. We beproefden ons geluk bij een General Store, wat meer op een postkantoor leek dan een winkel. Het zal wel aan onze vertaalkunst liggen.... Vervolgens naar de supermarkt waar we ook bot vingen, ze hadden er zelfs geen rooibosthee, maar ze wisten ons wel te vertellen dat er geen electronicazaak in het stadje te vinden was. Uit pure chagrijn hebben we daarom maar een prachtig wit met blauw gestreept plastic tafelkleed gekocht. Je weet ooit nooit waar het goed voor is..... Zelfs de cassiere keek verbaasd. Ze vroeg wat het was, ze had het nog nooit gezien in de winkel.
De regen was ondertussen gestopt, dus was het de gelegenheid om de tourist route over de heuveltoppen van de Banks Peninsula te rijden. Dit leverde weer prachtige plaatjes op van de baai en de valleien. Als dit een voorbode is van de schoonheid van Nieuw Zeeland dan hebben we nog heel wat schitterends voor de boeg. Tijdens de route werden we voorbij gereden door een vijfpersoons trike met de verhuurder achter het stuur en vier blauwbekkende toeristen achterin. Het was maar 12 graden en met af en toe een buitje is zo'n open ding geen lolletje. Ze zaten er namelijk zonder jas, muts en sjaal op, dat wordt een flinke verkoudheid. Even later keerden ze ook om nadat ze foto's hadden genomen als bewijs dat ze erop gezeten hadden. We zagen even later op straat een buizerd landen, die zich tegoed deed aan een zojuist platgereden konijn. Hij trok zich weinig aan van de langsrijdende auto's.
Weer terug in onze cottage op internet gezocht naar een electronicazaak in Christchurch, waar we morgen op onze weg naar Lake Tekapo een bezoek aan willen brengen.
Vanavond weer gegeten in het hotel van Duvauchelle, waar we na de dikke buiken van gisteren deze keer maar een "light meal" bestelden. Dat betekent hier een kipburger mer 3 ons kip, 100 gram bacon en een halve kilo friet. We vonden het al een hele prestatie dat het op 1 bord paste. De spare ribs van Bart bestonden grotendeels uit vet en een reusachtige hoeveelheid gebakken aardappels. We zijn benieuwd hoe vaak we vannacht weer uit ons bed moeten.....
09 Maart 2018 - 07:57
Ellie:
Ga vooral bij het kerkje in lake tekapo eens kijken daar zijn wij getrouwd.
We genieten weer mee met jullie verhalen, en beleven onze reis nogmaals. -
09 Maart 2018 - 12:02
Missbucket De Rollende Reporter:
Ik dacht laat ik eens een keer beginnen met de foto's ipv het verhaal...nou daar heb ik geen spijt van.
Die prachtige beelden van uitgestrekte weides daar wordt je toch blij van wat een schitterende natuur en daar zal je ongetwijfeld meer van gaan zien..!!
Ongelooflijk dat de middenstand daar nog bestaansrecht heeft als ze niet eens een kabeltje nog rooibosthee hebben in wat voor onderontwikkeld gebied zijn jullie beland dan....ze moesten zich schamen...!!
Maar dan heb je wel super prachtig gestreept aqua blauw plastiekke kleed.....dat wordt romantisch met de opgevouwen benen tegen de helling nikspikken Bart jongen...ocherm toch di wort toch echt afzien....
Ik dacht efkes da die buizerd op die trike was afgekomen....da die mensen morsdood waren van de kou maar gelukkig ging mijn fantasie op de loop met me....terugkerend feit maar dat terzijde..!!
Zelfs de regen is jullie achterna gereisd...zo las ik...ken jullie nie missen vermoed ik..!!!
Nou google ze en hopelijk vind je je kabeltje nog anders wordt dit de meest droeve vakantie ever en dat vinden wij niet leuk maar heeeeel bijzonder.
Light Meal lees je dan....dan rijst bij mij meteen de vraag Hoe ziet er dan een Happy Meal uit daar..!!!
Ik hep de Sportschool in Brouwwes al gebeld en een afspraak gemaakt op 1 april met een PA....
Wordt vervolgd......
Missbucket de rijdende reporter xxx