Dag 19 en 20 - Van Miami Beach naar Helmond - Reisverslag uit Helmond, Nederland van Bart en Els Oosterhoff-Besters - WaarBenJij.nu Dag 19 en 20 - Van Miami Beach naar Helmond - Reisverslag uit Helmond, Nederland van Bart en Els Oosterhoff-Besters - WaarBenJij.nu

Dag 19 en 20 - Van Miami Beach naar Helmond

Blijf op de hoogte en volg Bart en Els

01 Februari 2014 | Nederland, Helmond

Wonderwel met de zon wakker geworden, maar het was door alle regen zo vochtig geworden dat je al zweette als je ademde, maar altijd nog beter dan regen. Bij de Francaise ons croissant ontbijt genuttigd, koffers gepakt, uitgecheckt en op zoek naar een mooie skyline van Miami. Daarvoor zijn we eerst naar het South Point Park van Miami Beach gereden, maar daar hadden we nog een eiland met kranen voor onze neus. Wel was er een mooie jachthaven, waar we nog even naar de boot Slice of Life hebben gezocht. Welbekend bij Dexter fans, anderen moeten de DVD-box snel aanschaffen. Op zoek naar een beter uitzicht op de skyline zijn we naar de cruisehaven gereden, waar we vanaf de parkeerplaats van de rederij een schitterend uitzicht hadden. We zagen vanaf daar ook de brug naar Key Biscayne en omdat we nog tijd genoeg hadden zijn we ook deze Key gaan bekijken. Op deze Florida Cape zijn we nog even het Statepark ingereden om de eeuwenoude vuurtoren te bekijken. We zijn ook nog even het strand opgelopen, maar we werden al snel door de hitte bevangen met onze vliegtuigkleren aan, want het was inmiddels tegen de 30 graden. Snel de schaduw opgezocht en wat zoute chips gegeten om ons vocht vast te houden. Daarna teruggereden naar de parkeerplaats van ons hotel en om half 5 de Italiaan van gisteren weer opgezocht waar we heerlijk rustig met zijn tweeën de bediening voor onszelf hadden. Om half 7 richting vliegveld gereden, auto afgetankt en ingeleverd en om half 8 achteraan gesloten bij de rij van ArkeFly. Daar hebben we zo'n drie kwartier staan wachten voordat we aan de beurt waren. Daarna de security check riedel doorstaan, deze keer zonder gele markeerstiften... En daarna wachten op het boarden. We verheugen ons al op de slapeloze nacht en het steeds onfrisser worden van de kleren om maar te zwijgen over de klotsende oksels en de ruftende adem. Tegen dit laatste hebben we nog geprobeerd iets te doen met een hele vieze OralB sample tandpasta. Dat tandartsen die aanbevelen..... Bleek de vlucht plotseling anderhalf uur vertraagd te zijn. Maar wachten moesten we toch al. Dus uiteindelijk hingen we pas om 12 uur 's nachts in de lucht. Omdat we wind mee hadden duurde de vlucht nu maar 8 uur, zodat we toch op de geplande tijd om 8 uur 's ochtends (Amerikaanse tijd, dus 2 uur 's middags Ned. tijd) landden. Koffers van de band gerukt en door de schuifdeuren op weg naar de bus naar het hotel, waar onze auto stond. Werden we toch klemgereden door José, die helemaal vanuit Wassenaar op haar rolstoel naar Schiphol was gekomen (drie keer bijgeladen onderweg) om ons welkom thuis te heten met een roos. Wat een schat! Gezellig samen een broodje gegeten en bijgekletst over alle belevenissen en reacties op onze verhalen. Na een innig afscheid om half 4 in de bus gestapt en om 4 uur zaten we in de auto op weg naar huis. Om kwart voor 6 waren we thuis, waar we alles hebben laten staan, onder de douche zijn gesprongen, want we plakten aan alle kanten, en het bed ingedoken zijn, waarbij deze geweldige vakantie ten einde is gekomen.
Iedereen bedankt voor alle leuke en lieve reacties, speciaal onze thuisreporter voor haar dagverslagen!

• 02 Februari 2014 - 13:37

Ellie :

WELKOM THUIS! Hopelijk al een beetje bijgekomen,als jullie dit lezen.
    Als alles weer en beetje rustig is, maar eens afspreken?
    Voor nu geniet van de Helmondse zon, geen 30 graden, maar voor hier heerlijk.
    Dikke kus ons

• 03 Februari 2014 - 09:55

Erik En Angela:

Welkom thuis! Dat zal even weer wennen zijn, die dagelijkse Hollandse routine. Gelukkig hebben we de foto's nog!

• 03 Februari 2014 - 12:56

Miss Bucket:

Hier een bericht van de thuisreporter.

Ja dat was een verassing hé en zo graag gedaan want het duurt weer een poosje voor we elkaar weer zien en och met de rolstoel naar Schiphol is peanuts 3x dun hoek om en gu bent dur. Die smoeltjes van lullie waren niet te versmaden en van blijdschap vergat ik een eind goed al goed foto te maken..!!! Ik ben daarom ook een thuisreporter en geen fotograaf...snappie.
    Toen jullie het vliegtuig instapte ben ik gaan karren waarvan hier verslag:

Al rijdend met mijn Mp3 aan over de A4 werd ik verblind door al die lichten en al vloekend dacht ik nog..dim da licht nou eens da's toch nergens voor nodig...de lamkes zijn nog aan want da mag van da vrouwke van de politiek...maar na zo'n 25 km kwam ik erachter dat ze mij aan het waarskuwen waren.
    In een blauw gestoken pakje en zo'n witte wagen mi rooie strepen en un blauw lempke bovenop kwamen ze mij ff vertellen dat ik met mijn elecrische benen die zo'n 8 km per uur rijdt..op zijn hardst...nie op de snelweg mocht. Ik zei..oh da's flauw ik wor hier gewoon gediscrimineerd in mijn eigen land en ik nog proberen uitteleggen dat ik vrienden op ging halen op Skiphol werd ik van de weg gesleurd...nou dan krijgde mij pissig hé...dus ik heb ze in het Algemeen Beschaafd Helmonds ff de waarheid vertelt en zij dreigde nog met GGZ of zoiets maar ik ben doorgereden anders kwam ik te laat...wat denken ze wel nie....hahahaaha..!!!

Met veel plezier en aandacht heb ik het eindverslag mogen aanhoren en gelukkig dat je de laatste dag in je eigen kleren kon zwemmen van de hitte...klinkt bizar...hitte..!!!!
    Gelukkig hebben jullie nog foto's kunnen maken van de prachtige Skyline en de laatste bezienswaardigheden en nog heerlijk gegeten bij de Italiaan want vanaf nu begint de realiteit weer en da is toch ff wa anders..!!!!
    De tijd die er nu aan komt zal spannend zijn maar weinig of niet op vakantie lijken maar daar gaan we het hier niet over hebben.
    Ik ben heel blij voor jullie dat je weer een fantastische vakantie hebben gehad met veel bezienswaardigheden op vele fronten en ik wens jullie heel veel plezier met het verzamelen en monteren van al die beelden en deze vakantie krijgt weer het predicaat...GESLAAGD.!

Het was me een waar genoegen om mee te mogen lezen uit een belangrijk stuk van jullie leven en de volgende vakantie gaan we weer vrolijk reageren en lekker een beetje kwallen en dan sluit deze thuisreporter af met de legendarische woorden: Welkom Thuis en hou oe taai.

Liefs en groetjes xxx