Dag 17 - West Palm Beach - Reisverslag uit West Palm Beach, Verenigde Staten van Bart en Els Oosterhoff-Besters - WaarBenJij.nu Dag 17 - West Palm Beach - Reisverslag uit West Palm Beach, Verenigde Staten van Bart en Els Oosterhoff-Besters - WaarBenJij.nu

Dag 17 - West Palm Beach

Blijf op de hoogte en volg Bart en Els

29 Januari 2014 | Verenigde Staten, West Palm Beach

De dag begon niet zo stralend als we gehoopt hadden. Ten eerste een loodgrijze lucht bij 25 graden, terwijl er een stralende dag was voorspeld. Ten tweede had Els flitsen in haar rechteroog bij oogbewegingen en kreeg ze een troebel zicht en hebben we daarom even onze huisarts in Helmond gebeld. Die raadde aan zo snel mogelijk een specialist op te zoeken, want het zou kunnen duiden op een netvliesloslating, waardoor heel snel blindheid kan optreden. Dat zou dan meteen geopereerd moeten worden. Dat was even schrikken! Gelukkig was er dicht in de buurt een oogspecialist, waar wel eerst Els' doopceel werd gelicht, maar die ons gelukkig kon geruststellen. Het bleek een achterste glasvochtmembraanloslating te zijn, google zelf maar voor details. Dit schijnt bij alle ouderen voor te komen en vooral bij bijzienden. Helaas een ouderdomskwaaltje en niet te voorkomen, maar de hinderlijke beeldverstoringen zouden na een week of 6 weg moeten zijn. We waren heel erg opgelucht dat het geen netvliesloslating was en er viel een last van onze schouders. De arts raadde wel aan uit te kijken voor schokken tegen het hoofd en zware inspanningen. Dat betekent dus dat Bart niet meer mag slaan.... en zelf alle koffers mag dragen.... Dat heeft hij er graag voor over. Opgelucht zijn we daarna om half 12 gaan ontbijten en zijn we nog even in de stromende regen door Palm Beach gereden, waar echt belachelijk grote huizen staan. Daar is Soestdijk maar een schamel optrekje bij vergeleken. Er stonden er veel te koop waarvan een met 35 kamers, maar helaas geen veranda met schommelstoel, dus die viel af. We wilden ook nog even kijken bij het superdeluxe hotel The Breakers, maar alleen daar parkeren kost al 25 dollar. Dat vonden we toch wat te gortig om alleen een paar foto's te maken en dan nog in de stromende regen ook. We hebben tussen twee buien door nog snel een foto kunnen maken van een van de kleinere huizen, dus onze fotoreportage is erg beknopt vandaag. Van alle spanningen waren we zo moe geworden dat we de rest van de middag hebben liggen slapen. En ja Lineke, vanavond weer bij de Red Lobster gegeten, want de sfeer is er goed, er hangen geen grote plasmaschermen te schreeuwen, de muziek staat zacht en bovenal is het eten uitstekend en geen fast food. We hadden vanavond een Jamaicaanse ober die swingend snel en dus voor ons onverstaanbaar Engels sprak. Het resultaat was dat we gerechten kregen die we helemaal niet hadden besteld, maar waarvan hij zei dat hij drie keer had gevraagd of het datgene was wat we wilden hebben, maar dat verstonden wij weer niet. Op een gegeven moment hebben we maar uitgelegd dat we Nederlanders zijn en het Jamaicaanse jive Engels niet machtig zijn. Hij beloofde wat langzamer te praten en dat heeft hij wel twee keer volgehouden. Bart heeft als ultiem dieptepunt van de dag nog vier keer op diezelfde zere plek gebeten als gisteren en het toen pas verteld. Knap hè, een echte vent! Bij thuiskomst hebben we nog even op de schommelstoel gezeten om het eten te laten zakken en onder een wolk sigarenrook van de mannen op het liegbenkske naar hun sterke verhalen zitten luisteren. Morgen op naar Miami waar we ons laatste adres hebben voordat we vrijdagavond weer in het vliegtuig stappen. Hopelijk houden we het morgen droog, de temperaturen zijn prima.

• 30 Januari 2014 - 10:25

Rob En Leida:

Jeetje wat was dat schrikken dat bericht over het oog van els.Gelukkig moet dat weer vanzelf over gaan.
    Tja Bart even je tanden op elkaar zetten en dan maar zelf de koffers dragen het is niet anders, wellicht kanje er nog even wieltjes onder maken opdat els ze alsnog voort kan trekken zodat jij je handen vrij hebt.
    Al met al gaan de dagen snel voorbij en komt ook voor ons het eind in zicht dat we jullie belevenissen kunnen meemaken/lezen. Het is toch geweldig dit medium.
    gr. Rob en leida

• 30 Januari 2014 - 12:26

Ria:

Zo dat zal schrikken zijn, maar gelukkig dan toch weer blij met hetgeen je nu hebt, wat ook niet zomaar iets is.
    En bekend toch hè, amerikaans alles big bigger ..
    Maar aan de big american adventure komt ook een einde, gelukkig kunnen jullie voldaan terugkeren naar Miami, en genieten van de laatste dag, make this a long big day...
    Groetjes van Ria en Jan

• 30 Januari 2014 - 13:09

Erik En Angela:

Wat heftig, maar gelukkig was je er op tijd bij en is de prognose goed. Let je bij het tillen van de koffers goed op dat je niet op je lip bijt Bart!

• 30 Januari 2014 - 15:21

Hanny En Eric:

Wat vervelend Els. Was effe schrikken toen ik het las. Je ogen zijn toch te kostbaar. Gelukkig niet al te ernstig maar toch....
    We zullen de dagelijkse verhalen gaan missen maar alvast een goede terugreis en veilig weer thuis.

• 30 Januari 2014 - 18:48

Ellie:

Inderdaad net als de voorgangers behoorlijk schrikken. Maar ja ouderdom komt met gebreken, maar dan toch liever in ons koude kikkerlandje. En volgens mij is Bart zo uitgerust en nog steeds verliefd, dat koffers dragen geen punt zal zijn.
    Ik wens jullie zon voor de laatste dag en een behouden thuiskomst.
    veel liefs tot gauw

• 31 Januari 2014 - 02:01

Miss Bucket:

Hier een bericht van de thuisreporter:

Nou da's schrikken..nog een geluk dat je niet dubbel zag dan had je dubbele regen gezien...dubbele miezerige optrekjes...een dubbele dikke open lip....een dubbele Jamaicaan met een vier dubbele uitspraak....toch opoe..!!!
    Nou dat is me het dagje wel...zo eentje die je maar liever snel vergeet. Maar ondertussen wel op de ER zonder lekkere dokters...da's dan weer jammer maar ja gu kent nie alles hebbe in ut leve hé. Ik heb onlangs hetzelfde gehad als Bart en sapperloot je blijft er op bijten het lijkt wel of dat aantrekt maar het stopt ook weer dus dat is dan weer goed nieuws. Er loopt toch een vreemde rode draad door deze vakantie met extreme gebeurtissen..!!!
    Gelukkig nog wel lekker gegeten en ff wat bij slapen kan ook geen kwaad zoiets hakt erin want het overvalt je.
    Nou morgen nog even een topdag want het gezegde is niet voor niks....na regen komt zonneschijn.
    Gelukkig heeft Bart op zijn lip gebeten en niet op zijn handen dus die koffers sjouwen zal wel geen probleem zijn..!!!
    Ik zou zeggen vermaakt oe eige nog efkes en dan is het zo weer tijd om op het vliegmesjien t stappen en dan volg ik jullie weer via de trek...een tijdje dan want ik heb mijn schoonheid slaapje hard nodig..!!!

Heel veel liefs en oogjes dicht en snaveltjes toe...slaap lekker en morgen weer gezond op. xxx